14.07.2022

TIMOCOM jau 25-eri: puikus klientų aptarnavimas, abipusiai naudinga partnerystė, skaitmenizavimo pradininkas

Sebastian Lehnen ir Tim Thiermann, FreightTech įmonės TIMOCOM generaliniai direktoriai

Tai, kas prasidėjo kaip nedidelis startuolio projektas, dabar naudojama daugiau kaip 50 000 Europos įmonių biurų – šiais metais TIMOCOM apžvelgia 25-erių metų įmonės plėtros ir novatoriškos skaitmenizacijos sukaktį. Įmonė visada stengėsi pritaikyti savo produktus prie klientų poreikių ir kruopščiai atrinkti verslo partnerius, kad pagerintų savo paslaugas. Tik dirbdamas kartu pasaulis gali įveikti vieną didžiausių šių laikų iššūkių – skaitmenizuoti logistikos pramonę.

TIMOCOM įmonė nuolat priima ir reaguoja į klientų atsiliepimus bei ieško strateginių partnerių savo paslaugoms tobulinti. Nenuostabu, kad TIMOCOM sistema ir su ja susijusios paslaugos yra tokios sėkmingos! Šis glaudus bendradarbiavimas yra būtinas siekiant pagrindinio įmonės tikslo – pasaulio be logistikos iššūkių. Juk ne pavieniai asmenys pertvarkys skaitmeninę logistiką, kad ji būtų tinkama ateičiai. Tai mūsų visų darbas, bendras projektas, apibrėžiantis mūsų laikus, prie kurio gali prisidėti kiekvienas žmogus.

Visų transporto procesų skaitmenizavimas

Išparduodami staliniai kompiuteriai!  - Ekspeditorius Jens Thiermann 1997 m. įsigijęs keletą kompiuterių iš Vokietijos prekybos centrų su nuolaida, padėjo pagrindus TimoCom Soft- und Hardware GmbH ir krovinių biržai.

Thiermann pasakoja: „Viskas prasidėjo nuo to, kad ieškojau paneuropinės viešųjų pirkimų platformos transporto užsakymams, siekdamas sumažinti tuščių važiavimų savo krovinių ekspedijavimo įmonėje. Tačiau neradau tokios, kuri atitiktų mano reikalavimus.“ Po ilgų mėnesius trukusio programavimo, 1997 m. balandžio mėn. įmonė TC Truck & Cargo®, kaip iš pradžių vadinosi platforma, pradėjo veikti.

Į krovinių biržą pasipylė pasiūlymai. "Išvengti tuščių važiavimų" jau nebėra nepasiekiama svajonė, o "surasti transporto užsakymus" dabar yra paprasta. Klientai kvietė klientus, o įmonė plėtėsi tarptautiniu mastu, atidarydama padalinius Lenkijoje, Čekijoje ir Vengrijoje. Sutelkdama dėmesį į klientų poreikius ir stebėdama platesnį vaizdą, įmonė sugebėjo nuolat diegti naujoves ir pirminę krovinių biržą paversti šiandienine sistema, kurioje daugiau kaip 50 000 klientų iš 46 Europos šalių gali skaitmeniniu būdu valdyti visą vežimo procesą.

 

Didelės investicijos į mokslinius tyrimus ir plėtrą bei dėmesys tvarumui

Tim Thiermann seka tėvo pėdomis ir nuo 2019 m. vadovauja įmonei kartu su Sebastian Lehnen. Jų tikslas – paversti TIMOCOM didžiausia ir saugiausia FreightTech sektoriaus rinka.

„Iki 2030 m. planuojame investuoti apie 100 milijonų eurų į mokslinius tyrimus ir plėtrą“, - sako Tim Thiermann.

Krovinių birža vis dar yra pagrindinė sistemos sritis, o turint omenyje, kad svarbiausias tikslas yra išvengti tuščio važiavimo, nenuostabu, kad tvarumas yra viena iš pagrindinių investicijų sričių. Jau dabar TIMOCOM programėlės gali padėti transporto įmonėms sumažinti kiekvienam kilometrui tenkantį išmetamo CO2 kiekį iki 20 proc. ir kartu padidinti transporto priemonių parko panaudojimą 30 proc. Be to, nauja partnerystė su startuoliu netrukus pasiūlys bendriems klientams galimybę patiems apskaičiuoti savoanglies dioksido pėdsaką.

 

TIMOCOM verslo partneriai: dirbame kartu kurdami skaitmeninės logistikos ateitį

TIMOCOM bendradarbiauja su daugiau kaip 300 partnerių tinklu, daugiausia telematikos ir transporto valdymo sistemų įmonėmis: jų tikslas – užtikrinti, kad logistikos pramonė būtų visiškai skaitmenizuota. Rinkdamasi partnerius, IT bendrovė didžiausią dėmesį skiria savo klientams, kurie dažnai kreipiasi į TIMOCOM ir prašo, kad konkretus paslaugų teikėjas būtų integruotas į sistemą. Verslo mugės, pavyzdžiui, LogiMAT Štutgarte, kuriose reguliariai dalyvauja ir IT bendrovė, ir jos partneriai, yra puiki vieta gauti pasiūlymų iš naudotojų, kurie dažnai apsilanko stende ir dalijasi idėjomis arba sužino, kaip išsiųsti el. laišką su pasiūlymais TIMOCOM partnerių valdymo komandai.

Partneris, su kuriuo TIMOCOM turi daugiausiai bendrų klientų, yra LIS AG. Švęsdama 25-erių metų jubiliejų, TIMOCOM uždavė valdybos nariui Magnus Wagner paprastą klausimą: koks, jo nuomone, yra didžiausias bendradarbiavimo su TIMOCOM privalumas?

„Kadangi daugelis mūsų klientų jau seniai naudojasi TIMOCOM sistema, API siekiama, kad jiems nereikėtų į abi sistemas įvesti tos pačios informacijos“, – paaiškino jis. „Savo transporto valdymo sistemą sukūrėme taip, kad ji veiktų kaip mazgas, leidžiantis prisijungti prie kitų partnerių siūlomų paslaugų. Todėl mums buvo prasminga susieti TIMOCOM krovinių biržą ir mūsų sistemą. Vienu spustelėjimu WinSped® programoje duomenys perkeliami tiesiai į TIMOCOM – tai padeda mūsų klientams sutaupyti daug laiko ir reiškia, kad jiems nebereikia perjunginėti skirtingų programų, kad atliktų savo darbą. Esame įsitikinę, kad ateityje daug daugiau mūsų bendrų klientų pradės naudotis šios partnerystės teikiamomis sinergijos galimybėmis."

TIMOCOM gali pasiūlyti tris API:

  • Krovinių birža
  • Transporto užsakymai
  • Stebėjimas

 

TIMOCOM partnerė iš Austrijos TRANSLOGICA GmbH buvo pirmoji įmonė, kuri integravo visas tris API į savo esamas sistemas – tai buvo didelis žingsnis į priekį. CEO Dipl.-Ing. Hansjörg Haller mielai papasakojo, kodėl:

Mes ir mūsų partneris TIMOCOM turime bendrą tikslą: skatinti inovacijas skaitmenizuotoje logistikos pramonėje. Mūsų įdiegti API leidžia darbuotojams valdyti transporto procesus neperjunginėjant programų, o tai savo ruožtu sukuria didelę pridėtinę vertę: darbas užtrunka trumpiau, o API sumažino mūsų išlaidas ir pagerino kokybę bei efektyvumą. Šis susitarimas naudingas visiems mūsų bendriems klientams. Planuojame tai tęsti ilgai – bent jau artimiausius 25 metus! Sveikiname su 25-mečiu!“

 

TIMOCOM, klientai, verslo partneriai: kartu keliaujame į ateitį

TIMOCOM sistemą paprasta naudoti, bet kartu klientams siūloma vis daugiau programėlių ir funkcijų – tai jau buvo pabrėžta jubiliejiniame interviu su seniausiu TIMOCOM klientu Dallmaco Speditionsges.

Be to, FreightTech įmonė nuolat priima ir reaguoja į klientų atsiliepimus bei ieško strateginių partnerių savo paslaugoms tobulinti. Nenuostabu, kad TIMOCOM sistema ir su ja susijusios paslaugos yra tokios sėkmingos! Šis glaudus bendradarbiavimas yra būtinas siekiant pagrindinio įmonės tikslo – pasaulio be logistikos iššūkių. Juk ne pavieniai asmenys pertvarkys skaitmeninę logistiką, kad ji būtų tinkama ateičiai. Tai mūsų visų darbas, bendras projektas, apibrėžiantis mūsų laikus, prie kurio gali prisidėti kiekvienas žmogus.

Atsisiųsti pranešimą spaudai
Į viršų