04.02.2019

Stiprus transporto sektorius paskutiniajame 2018 metų ketvirtyje

TIMOCOM transporto barometras rodo didžiulį transporto poreikį visoje Europoje

(1)

Europos transporto rinkos visiškai nepaveikė 2018 m. paskutinįjį ketvirtį vykę tarptautiniai prekybos konfliktai ir pesimistinės ekonomikos prognozės. „Transporto sektorius buvo tradiciškai stiprus paskutinįjį ketvirtį“, - sakė TIMOCOM atstovas spaudai Gunnar Gburek, komentuodamas dabartinius transporto barometro duomenis.

TIMOCOM transporto barometras rodo didžiulį transporto poreikį visoje Europoje

Transporto rinkos tendencijos ataskaitos yra ruošiamos, remiantis duomenimis iš TIMOCOM transporto biržos, kuri yra Smart Logistics System dalis. Didžiausią Europos krovinių ir transporto biržą kasdien naudoja 127 000 naudotojų, kurie siūlo iki 750 000 krovinių ir transporto pasiūlymų visoje Europoje.

 

Transporto pajėgumai išliks riboti ir 2019 metais

Pažvelgus į IV-ojo ketvirčio analizę paaiškėjo, kad įmonių, siūlančių krovinių gabenimą transporto rinkai naudojantis TIMOCOM, paklausa viršijo siūlomų vietų transporto priemonėse skaičių daugiau nei dviem trečdaliais. Vidutiniškai nuo 2018 m. spalio iki gruodžio mėn. buvo pasiūlytas 71 krovinys 29 transporto priemonėms.

Rezultatai patvirtina, kad dabartinis disbalansas tarp didelio krovinių kiekio ir turimų transporto priemonių pajėgumų transporto rinkoje nepakito. „Transporto kainos 2019 metais išliks įtampoje, nes transporto pajėgumai ir toliau yra riboti“, - prognozuoja G. Gburek. Pasak jo, pabaigos dar nematyti: sunkvežimių vairuotojų skaičius Vokietijoje tik mažės ir taps dar didesniu ekonomikos augimo reguliavimo veiksniu.

Daugiau informacijos apie TIMOCOM galima rasti www.timocom.com

Atsisiųsti pranešimą spaudai
Į viršų