17.07.2013

Atrodo jog recesija pasiekė savo dugną, daugiau krovinių rinkoje

TimoCom transporto barometras 2-ą ketvirtį pabaigė krovinių pertekliumi

(3)

Diuseldorfas 16.07.2013 – Sunkiausi laikai transporto pramonei, atrodo jau baigiasi. Praėjusiais mėnesiais TimoCom transporto barometro parodymai nuolat augo ir krovinių - transporto priemonių santykis 2-o ketvirčio pabaigoje buvo ties 53:47. Išsiskiriantis gegužės mėnesio akcentas tai santykis siekęs - 60:40 ir naujas krovinių ir transporto pasiūlymų rekordas buvo užfiksuotas biržoje TC Truck&Cargo®.

Balandžio mėnesis šių metų 2-am ketvirčiui nurodė kryptį: aukštyn. Taip TimoCom transporto barometras, krovinių - transporto santykiu 49:51, visais 14 procentinių punktų pakilo aukščiau nei, kad buvę praeito mėnesio rezultatai.  "Ketvirčio pradžia turėtų būti vertinama gan 'santūriai'", sako TimCom Vyriausias Atstovas, Marcel Frings, "pernai metais, daugmaž tuo pačiu laiku, mes taip pat turėjome daugiau krovinių nei transporto pasiūlymų." Tuo metu TimoCom transporto barometras buvo ties 57:43."

Dviejų mėnesių laikotarpyje - 25 procentiniai punktai
gegužis atvertė naują puslapį. Pasiūlymams išaugus 11 procentinių punktų, krovinių parodymai pirmą kartą nuo 2012 metų rugsėjo tapo teigiami. O mėnesio pabaigoje Europos transporto pramonėje parodymai buvo krovinių naudai ties 60:40. Tokią plėtrą paskatino gegužio mėnesį buvusios šventinės dienos, kurių buvo gan daug. Atsiradus tiek daug laisvų dienų, dėl šios priežasties Europos prekybos centrams teko pristatyti žymiai daugiau maisto produktų. Konkretūs skaičiai atsispindi ir tame, kad: gegužės 21 transporto pasiūlymai TC Truck&Cargo® biržoje pasiekė iki šiol nematytą lygį. Tuo metu transporto biržoje, bendras krovinių ir transporto pasiūlymų kiekis siekė 467 510 - absoliutus rekordas.
Nors birželio mėnesį nebuvo labai geri rezultatai, tačiau krovinių - transporto santykis 51:49, nuteikė gan optimistiškai. Toks pat krovinių perteklius buvo pastebimas tais pačiais mėnesiais ir prieš metus. Iš ko galėtume daryti išvadą, kad transporto pramonė grįžta į savo normalias vėžes ir laikai, kuriais transporto perteklius dominavo rinkoje nueina į praeitį.

Pasiūlymų skaičius didesnis nei 2012
Marcel Frings tiki, kad transporto pramonė atsigauna: "Žvelgiant į tai atrodo, kad 2-as šių metų ketvirtis yra būtent toks pat, kaip ir tas kuris buvo prieš metus. Palyginus pernai metų krovinių - transporto santykį 54:46 su šių metų 53:47, matome beveik niekuo nesiskiriantį rezultatą. Stebina bendras pasiūlymų skaičius: palyginus su pernai metais, šiais mes pastebėjome 13% išaugusį krovinių ir transporto pasiūlymų kiekį. Taigi pasiūlymų santykis yra beveik tas pats. Išskyrus tai, jog yra žymiai didesnis! Ir būtent todėl dėl ateinančių mėnesių mes esame nusiteikę optimistiškai."

2-as ketvirtis artėja prie pabaigos ir suteikia papildomą impulsą kitam mėnesiui. Tikėkimės, kad vartotojų ir pramonės teigiami rezultatai išliks teigiami ir kad tai paskatins Europos ekonomiką. Džiugu yra tai, kad tikintis vasaros košmaro sulaukėme vasaros, kuri yra pilna svajonių ir vilties.

Atsisiųsti pranešimą spaudai
Į viršų