06.09.2013

Bendradarbiavimas, tai veiksnys naujovėms skatinti: įsipareigojimai atsiperka praktikoje

TimoCom investuoja į švietimą, mokslo tyrimus ir plėtrą

(2)

Diuseldorfas, 2013-08-15. Švietimo įstaigos ir įmonės dažnai skundžiasi esamais neatitikimais tyrimų ir plėtros srityje, teorijoje ir praktikoje, bei reikalauja geriau vystyti šį tinklą. TimoCom būdamas IT paslaugų teikėju ir rinkos lyderiu tarp Europos krovinių ir transporto biržų, skatina tarpusavio bendradarbiavimą ir remia projektus, ten kur jie yra reikalingi, t.y. mokyklose, universitetuose ir kitose švietimo įstaigose esančiose visoje Europoje.

TimoCom suteikia techninę-praktinę patirtį jauniems mokslininkams

Šiomis dienomis, lūkesčiai susiję su jaunų profesionalų darbu yra ypač dideli. Daugeliu atvejų, geri praktiški gebėjimai gali būti raktu, kuris atveria jiems duris į ateitį. "Mes pripažįstame savo socialinę atsakomybę", sako Christiane Beulen iš TimoCom personalo skyriaus. "Atsižvelgiant į pažangias technologijas taikomas IT pramonėje, mes negalime išsiversti be praktinių žinių perteikimo mūsų jauniausiems darbuotojams", aiškina Beulen. Vykdant regioninę partnerystės programą su Vocational College Hilden, TimoCom nuolatos organizuoja moksleiviams seminarus susijusius su informatikos mokslu. Seminarų vadovas André Münz žino kas yra svarbu: "Gera praktika ir savarankiško mokymosi metodai, tai ir yra būsimo darbo pagrindas." Be to, krovinių biržos paslaugų teikėjas visuomet dalyvauja ir duoda patarimus atvirų durų dienomis ar net trumpų susitikimų metu - ir ne tik IT, bet ir kitose srityse. Žvelgiant TimoCom akimis, jaunimo mokymo procesas prasideda ne tik įmonėje. Toks atsidavimas taip pat sudomina ir dėstytojus, kadangi jiems šie papildomi mokymo kursai taip pat suteikia daug naudos.

 Žvilgsnis į tikrą transporto rinkos pasaulį

Krovinių ir transporto birža ir internetinė platforma skirta ilgalaikiams transporto konkursams skelbti. TimoCom siūlo šias dvi pirkimų platformas, kurios optimizuoja transporto veiklą visoje Europoje. Bendradarbiavimas su mokymo įstaigomis ir universitetais kitose šalyse taip pat yra aktualus. Šie mokymai suteikia aukštesniųjų mokyklų ir universitetų studentams geresnį supratimą apie atitinkamos pramonės veiklą. Ne vien tik aiškinama, kokią vietą šiandien užima krovinių biržos kelių transporte. Jiems taip pat yra demonstruojama specifinė internetinė programa. "Ateityje jų kasdienis profesinis gyvenimas bus glaudžiai susijęs su TimoCom įrankių naudojimu, kadangi jie palengvina planuojant maršrutus", Tina Pandza, TimoCom Country Manager atsakinga už Slovėniją. Tie, kurie greitu metu taps logistikos specialistais ar inžinieriais sužino daugiau apie sąsają tarp į ateitį orientuotos IT ir logistikos pramonės sritis.

 Atviros darbo perspektyvos logistikos sektoriuje

IT paslaugų teikėjo vykdomos kompanijos turėtų padėti apsispręsti, kokiu karjeros keliu pasukti ar kaip pradėti profesinį gyvenimą. "TimoCom visiems vykdomiems mokymo kursams išduoda sertifikatus, kuriuos dalyviai taip pat gali pridėti kreipiantis ieškant darbo. Tai yra pliusų pliusas, kai ieškoma darbo", pabrėžė Dirk Hardy, mokytoja iš Vocational College Hilden. Šiais laikais daugelis darbdavių ieško darbo biržose ar darbo agentūrose personalo, kuris jau žino kaip veikia TimoCom. Netgi vadovėliai, kurie yra skirti krovinių ekspedijavimo profesiją pasirinkusiems mokiniams, naudoja kaip pavyzdį krovinių ir transporto biržą TC Truck&Cargo®, kaip praktikai orientuotą modelį. Transporto Ambasadoriai (Transportbotschafter e.V.) kartu su TimoCom ir Vokietijos Krovinių Ekspeditorių ir Logistų Asociacija (Deutscher Speditions- und Logistikverband e.V.), teigia, kad susipažinti su tuo reiktų kaip galima ankščiau. Jų vykdoma kampanija "Zukunft der Lostistik" (Logistikos ateitis) nukreipta į: būsimus logistikos ekspertus, esančius paskutiniame studijų kurse, darbo informacinius centrus ir darbo parodas. "Šiais laikais, kuomet rinkoje trūksta kvalifikuotų darbuotojų, mes norime sudominti darbu logistikos srityje ir sudominti norinčius persiorientuoti", paaiškino Hanna Frese, viena iš transporto ambasadorių.

 Prisijunkite prie projekto skirto žaliajai ateičiai

Žengtas dar vienas žingsnis link idėjos sukurti vientisą tinklą. Dabartiniais mokslinių tyrimų projektais siekiama plėtoti žaliąsias logistikos idėjas, kad bendrovės taptų ekonomiškai tvirtesnės ir veiksmingesnės. Bendras projektas "Green²: Green Logistics in Agrobusiness" (Žalioji Logistika Žemės Ūkyje), kuris buvo pradėtas birželio pabaigoje ir kuriame dalyvauja 22 įmonės ir universitetai iš Vokietijos ir Olandijos. TimoCom, kaip ekologija suinteresuota įmonė, prisideda prie techninių ekspertizių, susijusių su energijos sunaudojimo mažinimu ir CO2 dujų išskyrimu, bei siekiant gerinti sandėliavimo ir transportavimo procesus. Žalioji Logistika atveria galimybes gerinant konkurencingumą ir atskleidžia naują požiūrį į ateities logistikos rinką. Kita įtikinama mintis yra ta, kad tai atsipirks praktikoje ir būtent tuo ši pramonės sritis turėtų būti dar labiau patrauklesnė jaunimui.

Atsisiųsti pranešimą spaudai
Į viršų