01.07.2013

Pagalba nukentėjusiems nuo potvynio neapsiriboja šalies sienomis

Transporto ambasadoriai padeda nukentėjusiems nuo potvynio Čekijoje

(4)

Diuseldorfas, 2013-06-18. Kol dauguma mūsų sėdime sausai namuose ir kasdien įdėmiai sekame reportažus bei pranešimus apie didelę dalį Europos apėmusį katastrofišką potvynį, asociacija „Transportbotschafter e. V.“ – „transporto ambasadoriai“ – nesnaudė ir skubiai suteikė pagalbą Čekijai. Situacija išlieka įtempta iki šios dienos.

Transporto ambasadoriai – tai Diuseldorfo IT įmonės TimoCom įsteigta asociacija, kuri gina transporto sektoriaus interesus. Kartu su vietine radijo stotimi ir spauda asociacija paragino gyventojus aukoti lėšas nukentėjusiesiems. Du transporto ambasadorių komandos nariai praėjusį savaitgalį leidosi į kelionę, kad su „TimoTruck“ greitai ir nebiurokratiškai nugabentų Diuseldorfo ir jo apylinkių firmų bei gyventojų suaukotus pinigus ir daiktus į Ústi. Be to, patys TimoCom darbuotojai surinko ne tik 6000 eurų, bet ir daugybę kibirų, šepečių, pirštinių bei valiklių, kuriems išgabenti prireikė 25 padėklų.

Pasiekus kelionės tikslą, abu vairuotojus pasitiko jų kolega Jan Hruby iš Čekijoje įsikūrusio filialo. Jis palaiko tiesioginį ryšį su krizių štabu ir dar kartą pabrėžia šios akcijos reikalingumą: „Mes vertiname pagalbą iš užsienio. Mūsų miestas labai nukentėjo nuo potvynio, tad mes galėjome skubiai panaudoti ir pinigus, ir humanitarinį krovinį, pvz., ploviklius ir valiklius. Vokiečių ir čekų bendradarbiavimo atmosfera tiesiog nuostabi.“

Transporto ambasadorių bendradarbiavimo vadovą Jochen Dieckmann maloniai nustebino priėmimas: „Miesto policijos komisaras ir krizių štabo vadovas Pavel Bakule iš Ústi ne kartą padėkojo mums už pagalbą. Įjungę sunkvežimių sirenas ir su didžiule policijos palyda nuo rotušės važiavime per miestą, ir visur mus džiugiai sveikino sutikti žmonės.“.

Dieckmann dar kartą paaiškina, kodėl pagalba nebuvo teikiama Vokietijoje: „Savaime suprantama, ir siūlėme savo pagalbą ir tėvynainiams, tačiau Techninės pagalbos agentūra ir Ginkluotosios pajėgos dirbo taip veiksmingai, kad, pasak jų atstovų, mūsų pagalba nebebuvo reikalinga.“ Antradienį transporto ambasadoriai sėkmingai sugrįžo į Diuseldorfą.

Atsisiųsti pranešimą spaudai
Į viršų