24.08.2018

TimoCom - Europos logistikos talentų kalvė

Universiteto studentė iš Lietuvos atlieka praktiką TimoCom atstovybėje Lenkijoje

(2)

TimoCom visada remia jaunų studentų ir mokinių tobulėjimą – stengiasi, kad jie įgytų praktinės patirties. Bendrovė pirmą kartą pasiūlė lietuvei trijų mėnesių vasaros stažuotę savo atstovybėje Lenkijoje. TimoCom komanda, prisidėdama prie jaunimo švietimo, savo pavyzdžiu tikisi įkvėpti ir kitas pramonės įmones.

Siekdamas paskatinti bendravimą su būsimais specialistais, kiekvienas TimoCom rinkodaros vadovas skirtingose šalyse palaiko ryšius su universitetais, siūlančiais studentams rinktis logistikos ir transporto valdymo programas. Iki šiol daugiausiai dėmesio buvo skiriama paskaitoms ir seminarams, po kurių dalyviai gaudavo specialius TimoCom sertifikatus.

Kitas žingsnis – remti naujus talentus darbe

Šiuo metu vykdomas bandomasis projektas. Jis įgyvendinamas kartu su Vilniaus Gedimino technikos universitetu. „Šis bendradarbiavimas duoda daug naudos ekonomikai ir universitetui bei TimoCom. Kurį laiką svarsčiau galimybę pasiūlyti stažuotę, tačiau idėja išsikristalizavo po seminaro universitete. Savo žingeidumu labai išsiskyrė viena iš ten dalyvavusių studenčių. Ji visada buvo aktyvi ir uždavė daug klausimų. Projektas prasidėjo būtent nuo to“, - sako TimoCom vadovas Baltijos šalims ir NVS Denisas Pašala.


Marijai Kolosovai tai buvo pirmasis susipažinimas su transporto platforma. Jos susidomėjimas funkcijomis ir galimais naudojimo būdais pranoko visus lūkesčius. Taigi, užuot gavusi pažymėjimą seminaro pabaigoje, ji taip pat gavo ją nustebinusį pasiūlymą.

 „Po seminaro TimoCom atstovas man pasiūlė galimybę atlikti intensyvesnę stažuotę įmonėje. Tai – puiki proga išbandyti save naujoje veikloje“, - įsitikinusi studentė.

Vėliau D. Pašala kartu su prof. Dr. Doc. Nijole Batarliene ir pardavimų vadovu TimoCom atstovybėje – buvo parengta trijų mėnesių stažuotės programa. „Po 6 mėnesių jau buvau lėktuve į Pilą, o nuo birželio 24 d. prisijungiau prie komandos trims mėnesiams. Jau įgijau daugybę praktinių žinių ir patirties. Pasibaigus stažuotei, aplankysiu TimoCom pagrindinį biurą Vokietijoje. Esu labai laiminga“, - tęsia M. Kolosova.

Pasak D. Pašalos, bendradarbiavimas su VGTU ir prof. Dr. Doc. Nijole Batarliene yra svarbus priemonių, kurių TimoCom imasi norėdamas skatinti busimus specialistus. Ne tik paskaitos ir seminarai, bet ir konkrečių stažuočių rengimas įmonėse yra būtinas dalykas norint, kad studentai įgyti praktinių žinių.


TimoCom tikisi, kad bandomasis projektas prisidės prie aukštos kvalifikacijos logistikos rinkos darbuotojų rengimo ir padės kitoms institucijoms aktyviau įsitraukti, darant įtaką būsimųjų transporto ir logistikos specialistų mokymui.

 

Daugiau informacijos apie TimoCom rasite apsilankę www.timocom.lt

 

Atsisiųsti pranešimą spaudai
Į viršų