02.12.2013

TimoCom palaiko IRU rekomendacijas

Šios gairės turėtų užtikrinti lengvesnį naudojimąsi krovinių biržos sistema transporto versle

(2)

Ekonominiai ir ekologiniai naudojimosi Krovinių ir transporto birža privalumai yra akivaizdūs ne tik transporto paslaugas teikiančioms įmonėms, bet ir šių paslaugų užsakovams. Tačiau paslaugų siūlytojai ir naudotojai susiduria taip pat ir su rizika bei iššūkiais, kurių dabar ėmėsi ir apie kuriuos diskutuoja Tarptautinė kelių transporto sąjunga IRU (angl. – International Road Transport Union (IRU). 2013 m. lapkričio 7 d. 170 narių iš 74 šalių dalyvavo IRU Krovininio transporto taryboje (CTM) (angl. – IRU Goods Transport Council (CTM), skirtoje parengti saugaus naudojimosi krovinių biržomis gaires. TimoCom vyriausiasis atstovas Marcel Frings savo pranešime pateikė gilių įžvalgų šia tema ir pristatė išsamų saugumo paketą.

 

Susitarimas dėl skaidrių sandorių  Kelių transporto jungimosi pasauliniu mastu analizė rodo, kad siekiant išvengti važiavimo be krovinio arba neišnaudoto ploto vis daugiau naudojamasi transporto biržomis. Šio pobūdžio interneto platformos iš esmės palengvina karštligišką krovinių paskirstymo kasdienybę, padeda taupyti ir didinti apyvartą. Tačiau transporto sritis tuo pat metu yra itin stipriai veikiama konkurencinės kovos, o tai daugeliui įmonių neleidžia susikurti pakankamo finansinio rezervo. Kad „juodosios avys“, apgavystės ir net organizuotas nusikalstamumas neturėtų jokių šansų įsigalėti, visi dalyvaujantieji pervežimo sandoryje turėtų saugotis netikrų arba negaliojančių dokumentų, negautų apmokėjimų arba krovinių vagysčių. IRU viceprezidentas Ponas Padrosa sakė: „Krovinių biržos jau senai yra mūsų realybė, tačiau tam tikra rizika naudotojui egzistuoja ir trūksta aiškumo, kaip reikėtų elgtis siekiant išvengti šios rizikos. Todėl sukūrėme šias gaires, kuriose aptariame verslo galimybes, iššūkius, galimas nesąžiningas veikas ir bendrąsias saugumo priemones naudojantis krovinių biržomis.“ 

Pasitikėjimas – gerai, kontrolė – dar geriau Ženevos susitikimo metu apie krovinių biržų iššūkius ir galimybes pasisakė ir Marcel Frings iš „TimoCom“. IT įmonės vardu p. Frings pristatė daugiapakopę „TimoCom“ saugos sistemą. Iki 450 000 krovinių ir transporto pasiūlymų per dieną pateikianti nuo 1997 m. veikianti įmonė kelia itin didelius reikalavimus saugumui. Tai apima ir išsamų bei nuolatinį visų klientų ir jų verslo dokumentų patikrinimą prieš suteikiant prieigą prie platformos, kompetentingą teisinę konsultaciją kritiniais atvejais bei ištobulintą IT sistemą su saugia prieiga. „Mūsų šūkis: „Pasitikėjimas – gerai, kontrolė – dar geriau“ ir mes labai didžiuojamės viršydami IRU kriterijus“, pateikė savo išvadas atstovas po renginio. Taigi pirmasis žingsnis link saugesnio naudojimosi krovinių birža šiomis parengtomis ir paskelbtomis gairėmis žengtas. O toliau šių gairių, žinoma, turėtų būti laikomasi – tik taip galima sumažinti riziką iki minimumo.

Daugiau informacijos apie „TimoCom“ rasite www.timocom.com. IRU „Guidelines for the safe use of freight exchanges“ rasite www.iru.org.

 

 

 

Atsisiųsti pranešimą spaudai
Į viršų